Atentionare: Cod galben de vânt, polei, ninsori și viscol în jumătatea de est a țării, începând din această seară!

Cod galben de vânt, polei, ninsori și viscol în jumătatea de est a țării, începând din această seară!

📌 Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o informare de extindere a precipitațiilor pe tot cuprinsul țării, care se vor transforma treptat în ninsori, cu posibile depuneri de polei.

📌 Începând din această seară (ora 18:00), până marți dimineață (ora 10:00), va intra în vigoare o atenționare 🟡 Cod galben de intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ și viscol

pentru Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei.

📌 În acest interval, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local de peste 10…15 cm.

📌 În cursul nopții de duminică spre luni (7/8 ianuarie) și în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie), în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile.

📌 Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

📌 Notă: La începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ, astfel încât marți vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 și 0 grade, iar în noaptea de marți spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20…-18 grade.

📌 Circulați cu prudență și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul de iarnă! Totodată, nu plecați la drum fără să vă informați despre a starea sectoarelor tranzitate!

ℹ️ Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei:

☎️ Dispecerat DRDP Iași – tel. 0232/213168

☎️ Dispecerat CNAIR:

☎️ 021.9360

☎️ 021.264.33.33

☎️ 021.264.33.34

☎️ TELVERDE – 0800.809.360

📧dispecerat@andnet.ro

➡Hartă interactivă:

https://dispecerat.andnet.ro/dispecerat.php?acces=4421

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *