Campanie de informare privind campania de curatenie de primavara si colectarea selectiva a deseurilor reciclabile

Stimați cetățeni,

Acesta este un material pe care, în perioada următoare, intenționăm să-l distribuim și din poartă-n poartă, în toată comuna.

Încercăm, începând din acest an, să pornim o amplă campanie de curățenie în comuna noastră și împreună trebuie să reușim! În acest sens, vă aducem la cunoștință următoarele:

• pentru deșeurile provenite din demolări sau crengi/frunze am amenajat spații speciale, pentru depozitare; De aceea vă rugăm să sunați la Primărie, pentru a vă informa unde sunt aceste locuri special amenajate, pentru a nu mai pune astfel de reziduri în tomberoane, pe drumurile agricole sau în alte locuri nepermise.

• pentru gunoiul de grajd, avem platforma de gunoi betonată, astfel incât să nu fie niciun fel de problemă cu reprezentanții Gărzii de Mediu și să riscăm amenzi;• în tomberonul din curte puneți doar gunoi menajer;

• containerele pentru colectarea selectivă, dispuse pe zone, în comună, vă rugăm să le folosiți astfel:

 GALBEN: pentru ambalaje din plastic și metal;

 ALBASTRU: pentru hârtie și ambalaje de carton (pe care vă rugăm să le rupeți, să îndoiți, ca să încapă cât mai multe);

 VERDE : pentru ambalaje din sticlă (borcane, sticle, damingene);

IMPORTANT!!!: Pentru a înțelege cât este de important să reușim să colectăm selectiv, vă aducem la cunoștință că o tonă de gunoi selective (pe care ni-l preia gratuit firma de salubrizare), scade factura de gunoi menajer cu 4 tone.

Ce NU putem pune în containere?– polistiren/azbest- țevi- electrocasnice- caroserii auto- geamuri- termopane- lustre/veioze• pentru electrocasnice vom solicita o firmă specializată, care va veni să ne preia gratuit, ceea ce nu mai folosim acasă.

Pentru orice nelămurire vă rugăm să vă adresați reprezentanților Primăriei Cristești, pentru a reuși în demersul nostru. Facem un apel la toți cetățenii din comună, care au cantități mari de gunoi selectiv, pe care nu-l pot transporta personal la containerul din zona casei, să apeleze la reprezentanții Primăriei din comuna noastră, pentru a vă veni în ajutor.

Numărul de telefon la care puteți suna este : 0748 247 676 (Viceprimar)

DOAR ÎMPREUNĂ VOM REUȘI SĂ FACEM DIN COMUNA NOASTRĂ, O COMUNĂ MODEL, MAI CURATĂ, MAI ÎNGRIJITĂ SI MAI FRUMOASĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *