INFORMARE privind campania de colectare selectiva la nivelul comunei Cristesti

Dragi consăteni, Începând de astăzi vom face o amplă campanie de informare, prin toate mijloacele, atât scrise, cât și verbale, pentru a porni la nivelul comunei noastre COLECTAREA SELECTIVĂ. Containerele mari (FOTO) vor fi folosite doar pentru CEEA CE SCRIE PE ELE și vom veni prin comună, să vă explicăm exact cum trebuie procedat, mai ales cei care au magazine, să ne ajutăm împreună, de ce să nu ajungem în scurt timp să colectăm ca-n străinătate. Dacă alții au reușit, nu avem de ce să nu reușim și noi! Vom mări numărul de containere mari din comuna noastră, mai ales pe zona centrală, unde sunt magazinele.

CA SĂ VĂ FACEȚI O IDEE, LA O TONĂ COLECTATĂ SELECTIV, GRATUIT, NI SE REDUC DIN FACTURĂ 4 TONE DE GUNOI MENAJER. ASTA AR PUTEA ÎNSEMNA O ECONOMIE LA BUGETUL LOCAL AL COMUNEI DE 300..500 MIL…POATE 1 MILIARD DE LEI VECHI.. LA UN MANDAT DE 4 ANI ASTA POATE ÎNSEMNA TRAS APĂ ÎN COMUNĂ, NUMAI DIN ACEASTĂ ECONOMIE, VREO 2-3 KILOMETRI.

Vom stabili zilele în care firma colectoare va veni să ia cartonul/hârtia, zile în care vor lua sticlele de plastic și zile în care vom recicla sticlele de sticlă. De asemenea vom contacta o firmă care va veni să ia gratuit, poate chiar mai și oferă ceva, pentru aparate electrocasnice stricate. Pentru crengi/rădăcini de copaci, materiale provenite din dărâmarea construcțiilor/gardurilor, pentru pământ amestecat cu alte deșeuri.

AM STABILIT LA PRIMĂRIE LOCURI UNDE SĂ LE DUCEȚI ȘI NU MAI ESTE NECESAR SĂ LE ARUNCAȚI LA PÂRĂU SAU PE DRUMURILE AGRICOLE, ca până acum.

Așadar, vă rog să colaborați cu reprezentanții Primăriei noastre și împreună să facem o treabă bună! Toate cele bune și Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *